Konstruktor - Trag u vremenu i prostoru

Novosti

17. travnja 2008

Splitski "Konstruktor" gradi na Kosovu

Splitski "Konstruktor" gradi na Kosovu

Splitski "Konstruktor" gradi na Kosovu Splitska građevna tvrtka "Konstruktor-inženjering" potpisala je danas u Prištini s kosovskom tvrtkom ENK "Invest-Groupom" ugovor o gradnji poslovno-stambenih zgrada u naselju Lakerishti u Prištini na oko 300 tisuća četvornih metara prostora, a projekt je vrijedan oko 400 milijuna eura i to je trenutačno najveće ulaganje na Kosovu.

Projekt, koji bi trebao biti gotov za šest godina, predviđa gradnju najvišeg nebodera na Balkanu, s 42 kata i visine 165 metara. Izgradit će se i stotinjak luksuznih stanova, poslovni toranj, trgovački centar, hotel i garaže na šest podzemnih razina.

Osim ENK "Invest Groupa" gradnju sufinanciraju četiri ulagača iz Albanije i Makedonije dijelom vlastitim novcem, a dijelom zajmovima. "Konstruktor" nije posao glavnog izvođača dobio natječajem, nego na preporuku Hrvatske gospodarske komore.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave "Konstruktora" Željko Žderić i direktor ENK "Invest Groupa" Edmond Krliu, a tom činu su nazočili visoki kosovski dužnosnici, predstavnici međunarodne zajednice na Kosovu, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević i voditeljica Predstavništva Hrvatske gospodarske komore na Kosovu Iliriana Shehu.

Nazočnima su se obratili kosovski premijer Hashim Thaqi, civilni upravitelj UN-a na Kosovu Joachim Ruecker i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Vidošević. Svi su istaknuli da je to najveći poslovni pothvat na Kosovu nakon rata 1999. Nakon potpisivanja ugovora uzvanicima je predstavljen projekt, a zatim je u zabavnom programu nastupio pjevač Kemal Monteno.

Komentari:

ispis
  • Konstruktor inženjering d.d.
  • Svačićeva 4/1, 21000 Split
  • Telefon: +385 21 409 200
  • Fax: +385 21 486 843
  • Kontakt e-mail

Konstruktor Godišnjak