Konstruktor - Trag u vremenu i prostoru

Novosti

9. listopada 2009

Ingra i Konstruktor u užem izboru za elektrane na Bosni

U igri za izgradnju šest malih hidroelektrana (MHE) na rijeci Bosni u Republici Srpskoj, čiji je investitor norveški Technor Energy ostala su dva hrvatska građevinska konzorcija - konzorcij hrvatske Ingre i austrijskog Strabaga te konzorcij koji predvodi splitski Konstruktor.

Ta su dva konzorcija podnijela valjanu dokumentaciju, a ostale dvije ponude na otvaranju ponuda u utorak u Beogradu, austrijskih kompanija Alpine i Porr, odbačene su kao nepotpune zbog neosiguranih natječajnih garancija. Tehnički proces evaluacije ponuda trajat dva do tri tjedena, tako da se najduže za mjesec dana očekuje konačni prijedlog za glavnog izvođača radova.

"Ingra je već bila u natječaju kad nam je Strabag pristupio s ponudom za zajedničkim nastupom u BiH. Odlučili smo se udružiti i vjerujemo da naša ponuda nudi investitoru tehnički superiorna rješenja", istaknuli su iz te tvrtke za www.banka.hr. Ingra je do sada diljem svijeta izgradila 83 hidroelektrana, a trenutačno su uključeni i u izgradnju HE Lešće, jedine hidroelektrane koja se gradi u Hrvatskoj od osamostaljenja.

Norvežani planiraju izgradnju šest MHE na rijeci Bosni od Doboja do Modriče ukupne snage 74 megavata. Natječajem su tražili izvođača kompletnog projekta, što podrazumijeva inžinjering, građevinske radove, nabavu i instaliranje opreme, te puštanje elektrana u rad. Izgradnja dvije MHE, Cijevna 1 i Cijevna 2, trebalo bi krenuti početkom 2010. godine.

Komentari:

ispis
  • Konstruktor inženjering d.d.
  • Svačićeva 4/1, 21000 Split
  • Telefon: +385 21 409 200
  • Fax: +385 21 486 843
  • Kontakt e-mail

Konstruktor Godišnjak