Konstruktor - Trag u vremenu i prostoru

Uvod

Zadovoljstvo mi je da mogu u kratkim crtama upoznati Vas s našim poslovnim rezultatima i istaknuti osnovne razloge koji nas drže u vrhu hrvatskoga graditeljstva i gospodarstva u cjelini.


S uspjehom smo sudjelovali na gradnji svih autocesta u Hrvatskoj od Zagreba prema Splitu i Rijeci, slovenskoj i mađarskoj granici te na istok prema Lipovcu. U 2008. smo dovršili autocestu između Rijeke i Zagreba, te ozbiljno zakoračili prema Dubrovniku probijajući dalmatinski kamenjar, gradeći trasu, mostove i tunele, te dovršili autoput do Ravče. Radovi na gradnji autocesta u Hrvatskoj će još potrajati, ali smo ipak ozbiljno krenuli u inozemstvu, gdje dovršavamo gradnju velikog cestovnog raskrižja u Qataru.

To ističemo s razlogom jer dobar start na ovom poslu otvara nam vrata za građenje opsežne mreže autocesta u toj zemlji. Ali to nije sve: s razlogom očekujemo sudjelovanje u građenju infrastruktura u Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Kataru, Saudijskoj Arabiji, Libiji, Alžiru i nizu drugih zemalja.

Naše tehničke i ostale prateće službe spremno su se angažirale u plasiranju naših kapaciteta izvan granica zemlje, a ugled stečen na mnogim gradilištima ulijeva vjeru u uspjeh.

Pored već spomenutih važnijih objekata na kojima smo angažirani u Hrvatskoj, izdvajam završetak izgradnje Spaladium Arene u Splitu i rekonstrukciji i dogradnji KBC-a Rebro u Zagrebu, opsežne radove na proširivanju dubrovačke luke, građenju velikog broja poslovnih sustava u Zagrebu...

Razina kadrovske ekipiranosti je visoka i jedna je od temeljnih maksima naše poslovne politike. Udjel visokostručnog osoblja i dalje prelazi 12% ukupnog broja uposlenih. Racionalnim ulaganjem u sredstva rada održavamo visoku razinu mehanoopremljenosti proizvodnje. Proizvodni pogoni imaju visok udjel u ostvarenom ukupnom prihodu i čine jedan od značajnijih stupova naše stabilnosti na tržištu.

Korektne odnose njegujemo i sa ostalom građevinskom operativom, ali uvijek nastojimo organizacijskim i tehnološkim rješenjima, te unapređenjima i brzinom građenja potvrđivati povjerenje naših naručitelja.

Ove će stranice pažljivom čitatelju pružiti dovoljno informacija da prepozna naš rast i temelje iz kojih smo ponikli.

Generalni direktor: Željko Žderić, dipl.ing.građ.

ispis
  • Konstruktor inženjering d.d.
  • Svačićeva 4/1, 21000 Split
  • Telefon: +385 21 409 200
  • Fax: +385 21 486 843
  • Kontakt e-mail

Konstruktor Godišnjak